w

Studentlivet i Levanger

Velkommen til Levanger!

14.04.201611:38 Line Johansen

Trehusbyen Levanger ligger ca. 8 mil nord for Trondheim og 5 mil nord for Trondheim lufthavn Værnes. Både jernbane og E6 går gjennom kommunen.

Levanger er en trivelig by med sjarmerende, gammel trehusbebyggelse i sentrum. Med drøyt 19 000 innbyggere er den stor nok til huse et godt utvalg restauranter, puber, butikker, kulturtilbud og et fremadstormende fotballag. Samtidig er Levanger liten nok til å beholde det avslappede småbypreget.

Studiebyen Levanger

Nord universitet, Levanger ligger på Røstad like utenfor sentrum. Studiestedet er universitetets nest største med ca. 2000 studenter, og ligger svært idyllisk til i naturskjønne omgivelser. Tidligere statsråd Gudmund Hernes har med rette omtalt Røstad som «den fineste campus øst for California»!

Levanger er en tradisjonsrik studieby, og har hatt lærerutdanning siden 1892. Lærerutdanningen er i dag kjent for fordypningsmuligheter innen musikk og idrett. Andre tunge studieretninger på Levanger er sykepleie og barnehagelærer.

På campus finner du studentenes egen konsertscene, Røstad scene, som også er tilholdssted for studentkor og revygruppe. Trønderhallen, med idrettshall, svømmehall og treningssenter, ligger et steinkast unna.

I Levanger har du tilgang på varierte tur- og naturopplevelser langs fjorden, på Ytterøya, på fjellet eller på brygga ved Levangersundet i sentrum.

Trening

Det finnes treningsstudio som tilbyr studentrabatt i Trønderhallen på studiestedet, og i Levanger sentrum.

Nord universitet om studiebyen Levanger.

Relaterte artikler