w

Studentlivet i Namsos

Velkommen til Namsos!

14.04.201611:39 Line Johansen

Namsos ligger 20 mil nord for Trondheim, og 8 mil nord for Steinkjer, ved utløpet av den kjente lakseelva Namsen. Namsos er en havneby med utbredt trehusbebyggelse og ca 13 000 innbyggere. Byen er handelssentrum i Namdalen. Namsos har flyplass med faste direkteruter til Trondheim, Mosjøen og Rørvik.

Namsos er kjent som trønderrockens hovedstad, og har fostret artister som Prudence, Åge Aleksandersen, Terje Tysland og DDE.

Studiebyen Namsos

I Namsos er det ca. 650 studenter, de aller fleste studerer sykepleie, farmasi eller vernepleie. Studiestedet er kjent for et nært forhold mellom studenter og lærere, og et tett og oversiktlig studentmiljø. Kantina, med sitt usedvanlig trivelige personale, er et viktig samlingssted.

Studiestedet skal være et kompetansesenter innen helse- og sosialfaglig utdanning og har som faglig spesialisering mennesker med komplekse hjelpebehov.

I Namsos er du omgitt av dramatisk natur og vakkert kystlandskap. Du finner populære turmål også i helt bynære områder. Byen har kino, svømmehall og et koselig sentrum med kafeer, restauranter og butikker.

Trening

Namsos har flere treningsstudio i sentrum, og i Oasen svømmehall. Flere tilbyr studentrabatt.

Nord universitet om studiebyen Namsos.