w

Studentlivet i Steinkjer

Velkommen til Steinkjer!

14.04.201611:41 Line Johansen

Fylkeshovedstaden Steinkjer ligger innerst i Trondheimsfjorden, om lag 12 mil nord for Trondheim med litt over én times kjøring i bil eller tog til Trondheim lufthavn Værnes.

Byen ble grunnlagt i 1857, og kan vise til bosetting i nærmere 6000 år. Innbyggertallet er i dag på 21 200, og av disse bor omtrent 12 000 i sentrum. Steinkjer er landets nest største jordbrukskommune og er handelssentrum i Nord-Trøndelag. Norges geografiske midtpunkt ligger i kommunen.

STUDIEBYEN STEINKJER

Ved Nord universitet, studiested Steinkjer kan du blant annet studere multimediateknologi, spill- og opplevelsesteknologi, økonomi og administrasjon, husdyr, landbruks- og skogbruksfag, og sosiologi. Studiestedet ligger midt i sentrum av byen, og studentene preger bybildet.

I Steinkjer finner du og de 1000 andre studentene et rikt utvalg av studentlag og studentorganisasjoner. Studentene har sin egen kro, Bodegan, hvor man kan møtes på kvelden. Idrettshall, kino, kulturhus og svømmehall ligger i sentrum. Byen har flere gode kafeer og restauranter.

Liker du friluftsliv har du mange muligheter. Steinkjer har bynære turområder som Oftenåsen, Eggehvammen, Byafjellet og badestranda Paradisbukta. Vinterstid kan du ta herlige skiturer på Henningvola eller Steinkjer skistadion. Det er også kort vei til fjellområder med nasjonalpark og flotte fiske- og jaktmuligheter.

Trening

Det finnes treningsstudio som tilbyr studentrabatt like ved studiestedet, og ved studentboligene på Guldbergaunet.

Nord universitet om studiebyen Steinkjer